Русенска област се справя добре с противодействие на епидемиологичния риск, дадените от здравния министър предписания се спазват, но контрол при измерването на температурата на идващите сутрин деца в някои градини и ясли е незадоволителен. Това е изводът от свиканото по спешност от зам.областния управител Валентин Колев  заседание на Областния оперативен щаб след влизането на коронавируса в още две детски заведения в Русе.
58-годишна детегледачка в детска ясла №15 е дала положителен резултат на взетата й PCR проба и в момента е на лечение в Белодробната болница. Това е първи случай на болна от коронавирус служителка в ясла, като осем деца и нейната група и трима души от персонала, с които тя е имала контакт, са поставени под карантина.
С положителна проба е и 42-годишна учителка в детска градина „Русалка 2“. Тя няма сериозни оплаквания, но са установени контактните с нея 22 деца от групата на учителката, двама души от персонала и трима от семейството й. Всички са поставени под 14-дневна карантина.
През изминалите три дни с Ковид-19 са установени още четири мъже и четири жени на възраст от 33 до 92 години. Трима от тях са в болниците „Канев“ и „Медика Русе“ с бронхопневмония и съпътстващи сърдечни заболявания, останалите са на лечение по домовете си.