Равни резултати и дузпи белязаха финала и при мъжете, и при жените на първото по рода си благотворително спортно състезание за сила, издръжливост и борбен дух „Арената - предел на възможностите“, което се проведе през уикенда на Текето. В него участие взеха 22 състезатели от различни краища на България. Оспорваните сблъсъци не успяха да отличат първенец сред мъжете, затова и след проведените извънредни игри бяха обявени две първи места. Те бяха заети от запаления рибар от Русе Ивайло Игнатов, който работи във водеща куриерска фирма, и търсещия нови предизвикателства Емил Искрев от Шумен.
Подобен сценарий беляза и финала при жените - еднакъв брой точки, заради които се стигна до дузпи между две русенки - 35-годишната световна вицешампионка по кану-каяк Даниела Недева и участвалата в два маратона Силвия Филева. В крайна сметка при дамите бе излъчен голям победител и това е Даниела, която добави пореден изкачен връх в кариерата си.
Ролята на дузпи бе поверена на специалната игра „Тотемът“. В нея в кръгло заграждение двамата опоненти трябваше да стоят един срещу друг с пръчка в ръка и без удари да провокират другия състезател да изпусне пръв пръчката. Ивайло и Емил проявиха завидно упорство и продължително време бяха вкопчени здраво един в друг, затова организаторите решиха да обявят двувластие на върха.
„Наградите за победителите бяха 200 лева, раница на „Нетуоркс“, висококачествени чорапи „Пирин Хил“, карта за фитнес „Олимпия“ и „Ялта“, както и хранителни добавки „Трек нутришън“. За поставените на второ място паричната награда бе 100 лева. Абсолютно всички отличени състезатели се отказаха от сумите и ги дариха за благотворителната цел на събитието“, обясни за „Утро“ главният организатор Атанас Бойков и изчисли, че с този жест в касата им вече има 600 лева, но тепърва предстои да се види колко средства са дарени в поставените за целта кутии. Идеята е със събраните пари да се реновират спортни съоръжения за деца и подрастващи за развиване на тяхната физическа култура.
Самият Бойков посочи, че е очаквал по-голям интерес от страна на зрителите, но отзивите от страна на участниците и присъстващите са повече от отлични и вече е усетил ентусиазъм за второ издание на надпреварата.