Бойлер, който можел да осигурява 750 литра топла вода в Математическата гимназия, е бил предвиден в първоначалния проект за мащабния ремонт, направен преди година в училището. Но след това „изчезнал“ от проекта - бил заличен по незнайни причини. Това съобщи вчера зам.-кметът Магдалина Илиева в отговор на журналистически запитвания за наличието на топла вода по повод случая с единадесетокласника с Ковид-19. 
Директорката на Математическата ще изготви доклад и ние ще отпуснем средства, за да може гимназията да разполага с топла вода, увери кметът Пенчо Милков. А Магдалина Илиева обясни, че аналогична е ситуацията и с липсващата вентилационна система за физкултурния салон, която също се оказва, че е изпаднала от проекта. При това странното е, че Общината по-късно е отпуснала средства, за да се направи тази система, но те не са били оползотворени и са върнати. 
Зам.-кметът Енчо Енчев съобщи, че след като ученикът от 11 Г клас е бил диагностициран с коронавирус, което е станало след оплакванията на момчето от загуба на вкус и главоболие, незабавно в училището са взети всички мерки за дезинфекция и проветряване на помещенията. Всички предписания на РЗИ за гимназията са изпълнени светкавично, каза Енчев.