Първият в северна България търговски парк ще бъде построен в Русе на мястото на бившия завод „Петър Караминчев“, съобщи Акцент.бг. Както „Утро“ първи писа, теренът има нов собственик - „Технополис България“ ЕАД, и затова скоростно бяха разчистени отломките от някогашния производител на дунапрен и балатуми.
Цялата площ е от 35 дка, като на 15 от тях ще бъдат разположени търговските обекти. Изграждането на такъв вид търговски парк има редица предимства пред модерните доскоро молове – гoлeми мaгaзини c прeдлaгaнe нa рaзнooбрaзни cтoки и уcлуги, събрани нa eднo мяcтo, конурентни цeни, удoбeн голям пaркинг, избoр мeжду нoви зa пaзaрa мaрки и други, казва съсобственикът на компанията инвеститор Тодор Белчев. Предимство е и това, че наемателите няма да плащат допълнително за общите части и наемите на кв.м ще са едноцифрено число.
Всеки от магазините ще бъде на площ от 500 кв.м до 4000 кв.м. Те ще са само на един етаж и всеки ще е със самостоятелен вход и ще се влиза директно от пътя.  Освен познати брандове за Русе, в ритейл парка ще има и такива, които жителите на града и на региона ще видят в града за първи път, споделя още Тодор Белчев. Броят им ще бъде двуцифрено число, а имената им засега остават изненада.