Състезателят на ЛАСК „Локомотив“ /Русе/ Венелин Георгиев донесе единствената титла за България на балканските игри за юноши и девойки под 20 години в Истанбул. Бързоногият атлет подобри личния си резултат и финишира за 21.29 секунди в дългия спринт на 200 метра гладко бягане. 
Титлата от това първенство е частичен реванш за отмененото световно първенство в кенийската столица Найроби, в което атлетът трябваше да участва. За жалост пандемията от Ковид-19 предизвика отмяна на планетарния шампионат, но пък балканските игри бяха проведени по план. Форматът на игрите бе променен и в тях участват 25 страни от цяла Източна Европа, което прави титлата още по-сладка. Заслуга за спечелването на титлата има и треньорският тандем в клуба Венета Симеонова и Груди Грудев.
Младежкият отбор на България се завърна с още три сребърни и бронзов медал от Истанбул, но тази седмица родната атлетика очаква още отличия и от балканския шампионат за мъже и жени. В него Венелин ще се състезава с батковците и ще има далеч по-трудна задача.
Лекоатлетът на ЛАСК „Локомотив“ /Русе/ е още в юношеска възраст, но вече има успехи при мъжете и жените. Преди месец той грабна сребърни медали на 110 метра с препятствия и на 200 метра гладко бягане на държавното първенство, като даде отлични времена. Така той се изкачи на осмо място в европейската юношеска ранглиста и покри норматив за участие в световното първенство. Венелин бяга и в българските щафети 4х100 и 4х400 метра.