Автогол донесе трудна, но напълно заслужена победа с 1:0 на „Дунав“ при гостуването в Кубрат. Единственото попадение падна в 80-ата минута. След страхотен пробив на Мерт Тасим и пронизващо центриране по земя към връхлитащите на празна врата Алекс Кирилов и Джан Хасан играч на Кубрат засече топката в собствената си мрежа, преди това неизбежно да стори някой от русенските футболисти. Мачът се игра при много тежки условия на отвратителния терен в Кубрат, който повече приличаше на поляна за излет, отколкото на футболно игрище.
„Дунав“ натискаше противника си през целия мач и домакините почти не минаха центъра. Вратарят на русенци Винченцо Ангелов имаше много спокоен ден и трябваше да се намесва само веднъж в 41-ата минута. 
Успехът на русенци можеше да е много по-убедителен, но реферът подпря леко домакините. През първото полувреме Алекс Кирилов надбяга защитата и играч на Кубрат се принуди да го фаулира като последен в защитата. За изненада на всички не последва очакваното отсъждане, което трябваше да остави домакините с човек по-малко. А реферът обясни, че Алекс се бил спънал сам. Арбитърът се отличи и с отменен гол на „Дунав“, отсъждайки незабелязана от никого игра с ръка.
„Дунав“ излезе в състав: Винченцо Ангелов, Димитър Тодоров, Преслав Папарков, Мерт Тасим, Иван Бакалски, Диян Димов, Симеон дочев, Атанас Стамболов, Дани Бонев, Александър Кирилов.