Общото събрание на ФК „Дунав“ ще се проведе на 7 октомври, научи „Утро“. Първоначално то трябваше да се състои в събота, 12 септември.
„Насрочихме нова дата, тъй като трябваше да решаваме в движение някои организационни задачи“, обясни Деян Йорданов, който държи временно клубните акции.
„Спонсорският договор с един от родните букмейкъри продължава да е в сила, сега преговаряме с другия за подписване на контракт. Ще получаваме финансиране и от фирма „Титан“. Не е лесно, не ни заливат големи парични потоци, но продължаваме напред“, обясни Йорданов пред „Утро“.
Той разкри, че било парафирано споразумение с известни преференции с немската фирма „Улшпорт“, по силата на което футболистите от всички формации ще бъдат екипирани от глава до пети.
Междувременно шефът на детско-юношеската школа Мартин Цирков съобщи, че утре ще се състои официалното откриване на новия сезон в „Академия Дунав“. Събитието ще се състои от 18 часа на базата в „Здравец“, а на него ще бъдат представени всички футболисти от различните възрастови групи. 
„Каним всички родители и близки на децата“, каза Цирков. 
Късно вчера мъжкият тим на „Дунав“ игра като гост на „Кубрат“ четвъртия си мач от първенството на Североизточната Трета лига.