Румънецът Клаудио Кешеру, автор на гола във вратата на "Дунав", бе избран за играч на мача. Той получи 38.46 процента от гласовете на читателите на сайта "Гонг". Втори с 15.38 бе поставен централният нападател на русенския тим Ахмед Ахмедов, пред когото се откриха три добри голови положения. Свилен Щерев, Благой Макенджиев и Диян Димов бяха другите играчи на "Дунав", които заслужиха "точки" от феновете.
През 80-те години старши треньор на русенския отбор за кратко бе бившият наставник на ЦСКА Никола Ковачев-Тулата. Когато го попитали след тежък мач как вижда идеалната единайсеторка, той започнал с името на Васко Симеонов - от 1 до номер 11. Васко - вратар, Васко - защитник, Васко - халф, Васко - нападател. Заради характера и сърцето на десния бек.  
Та точно заради тази храброст и раздаване всички футболисти на Людмил Киров заслужаваха да са играчът на мача - като се почне с Благой Макенджиев и се стигне до Стефан Христов. Знаеха, че няма как да се надиграват със селекцията на "Лудогорец", но се опитаха да направят. И в немалко случаи успяваха.
На вратата бе един спокоен и хладнокръвен Макенджиев, защитниците с Мишо Милчев, Любен Николов, Росен Колев, Самуил Инкоом и Александър Исаевски си помагаха солидно, халфовете Диян Димов, Свилен Щерев и Ивайло Лазаров се скъса от тичане, Ахмед Ахмедов и Стефан Христов бяха трън в лудогорската отбрана.
Специално трябва да се отбележи умната игра на Любен Николов и Росен Колев, които стабилизираха отбраната. Вече няма никакво съмнение, че са далеч по-добрият вариант от освободените централни защитници Илия Мунин и Георги Динков. 
В атака Ахмедов даде всичко, но накрая пак го натисна умората. На Стефан Христов пък все нещо мъничко не му достигаше - я последният му пас не се получи, я ще изпусне контрола на топката в последния момент.
Голямата новина от този мач е, че "Дунав" игра като отбор и то на фона с надвисналите над клуба черни облаци. Феновете на тима могат да се гордеят с тези момчета.