Служители от специализираното общинско звено КООРС начело с директора Светлозар Ненов премахнаха антисемитските плакати на афишираната от Венцислав Ангелов-Чикагото политическа партия вчера в късния следобед, след като той категорично отказа да ги отстрани сам. По време на акцията четирима полицаи следяха да не се наруши реда, но до ексцесии не се стигна.
На 4 август Чикагото е взел разрешение от Общината да създаде пункт за събиране на подписи в покрепа на неговата политическа сила и да ползва агитационни материали за времето от 1 до 10 септември на площада пред Съдебната палата. Никой от колегите не го е попитал какви ще бъдат тези плакати, защото всички са помислили, че те ще са с големина до 1 метър, обясни вчера шефът на общинския антикризисен отдел Спасимир Димитров. 
В началото на почивните дни - 5 септември обаче, на площада цъфнаха антисемитски лозунги от по 6 квадратни метра всеки, като на един от тях бе сложено лицето на зверски убитата на 6 октомври 2018 година журналистка от телевизия ТВН Виктория Маринова.
Неморално и недопустимо е да слагаш портрет на жена на плакати на публично място и на 8 септември лично звънях на човека, поставил този плакат на площада и дори ходих при него, каза вчера на пресконференция кметът Пенчо Милков. Той получил уверение, ча ликът на жената ще бъде скрит и наистина вчера лицето й бе заличено с бяла боя на плаката. За антисемитските лозунги Милков е сезирал прокуратурата и полицията.
Около 15.30 часа вчера от прокуратурата са пуснали разпореждане до Общината до 17 часа да се докладва какви мерки ще се предприемат за премахване на плакатите. Общинските служители са обяснили писмено какво смятат да направят и в 17.20 часа директорът на КООРС Светлозар Ненов връчи заповед на Венци Чикагото за доброволно отстраняване на плакатите с обяснението, че ако това не бъде направено до 18 часа, плакатите ще бъдат принудително отстранени. Чикагото подписа заповедта, но категорично заяви на висок глас, че няма да ги премахне и дори ще подаде жалба в съда.
Точно в 18 часа трима служители на КООРС натовариха скандалните плакати в камионче, което ги откара на отговорно пазене в общински склад. 
Днес ги махате, но утре пак ще ги поставя, зарече се Чикагото, тъй като според него на лозунгите пишело само истината, която русенци трябвало да знаят.