„Вървящият човек няма задължение да върви бавно или да не бяга, да се оглежда за неравности, да е постоянно съсредоточен в пътя, по който върви, или да избягва неравностите, като преминава по друг маршрут“. Това казва в свое решение състав на Окръжния съд по дело, което пешеходка заведе срещу Общината заради стъпване и падане в изронен асфалт. С разгръщането на своя прочит на ситуацията магистратите увеличиха обезщетението, което според тях пострадалата жена заслужава - от присъдените едва 200 лева на първа инстанция до 1100 лева.
Нелепият инцидент, породен от един от участъците в Парка на младежта, белязан от многобройни дупки, неравности и нарушена настилка, станал на 21 октомври. Тогава жената вървяла от Вазата към Английската гимназия, но между паметниците на Баба Тонка и Ангел Кънчев се спънала в пукнатините на изронения асфалт, загубила равновесие, паднала по лице и си охлузила носа, ръцете и краката.
Окръжните съдии отхвърлиха виждането, че жената е била невнимателна и затова също носи вина за понесените травми от падането. Решението е окончателно.