Евентуална финансова компенсация за „Дунав“ за преминаването на Митко Русанов в „Локомотив“ /Пд/ минава през подпис от... ЦСКА, научи „Утро“. Младежът тренира вече месец с отбора на Бруно Акрапович, а в Русе се надяват, че в касата ще влязат някакви пари, както изисква правилото на УЕФА клубът да бъде овъзмезден за инвестициите си в развитието на футболиста.
По силата на тази наредба обаче претенции могат да имат всички предишни отбори, в които Русанов е играл на възраст от 12 до 18 години. А плевенчанинът е бил първо в „Литекс“, после покрай преместването на „люляците“ в София - в ЦСКА, откъдето пък идва в „Дунав“. И точно в Русе направи и най-силно впечатление.
Ето защо първо от „Армията“ трябва да изпратят официално писмо до „Локо“, в което да заявят искат или не парична компенсация. После идва редът на „Дунав“, където е ясно, че ще се надяват на някакви, пък били те и символични, левчета като помощ за школата. 
Другият проблем е, че изпълнителният директор на пловдивчани Георги Иванов-Гонзо се крие и не намира за необходимо да натисне зеления бутон на телефона си след обаждания от Русе.