Русенският драматичен театър ще открие сезон 2020/2021 с две премиерни заглавия. „LOVID-19“ е първият спектакъл, който драматиците ще предложат на публиката на 16 и 17 септември. Пиесата с оригинално заглавие „Най-много самоубийства стават в неделя“ е на полякинята Анна Бужинска, а режисурата и адаптацията са на русенската актриса Евгения Явашева. Кризата на  взаимоотношенията на една двойка идва на фона на икономическата криза след пандемията от Covid-19. В час и половина двамата герои споделят повече неща, отколкото за двете години, прекарани заедно, но дали това ще реши всичките им проблеми? Главните роли в LOVID-19 се изпълняват от Кристиана Ценкова и Ивайло Спасимиров.
Второто премиерно заглавие в театралния афиш е с гостуващата звезда Асен Блатечки, който на 26 септември ще изиграе един от централните персонажи в пиесата на Йордан Радичков „Суматоха“. Леко осъвременена и плашещо актуална, новата русенска постановка е адаптирана и режисирана от столичния актьор Николай Урумов, съобщават от театъра.  
Оттам обявяват, че касата на театъра вече е отворена и работи със зрители всеки работен ден от 10 до 14 часа и от 14.30 до 18 часа. Справки и резервации могат да бъдат направени също на телефон 082/830 168. Взети са всички необходими мерки за осигуряване на безопасна среда в залите и фоайетата. Всеки посетител в сградата на Доходно здание трябва да носи предпазна маска, а в театралния салон местата ще се продават през едно.