Позицията ми за конституцията е ясна, тя е още преди две седмици. Ние сме заявили 6 идеи и предложения, които смятаме, че са фундаментални. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти.

„Нашите предложения са фундаментални и ние сме заявили нашата позиция, ако ще се променя конституцията, тя трябва да се променя глобално. И бихме подкрепили един проект, в който са заложени нашите предложения“, заяви Каракачанов.

Колкото до това дали са ги приели коалиционните им партньори от ГЕРБ, той заяви, че след като са ги обявили не са имали оттогава коалиционна среща. “Така че надявам се да има такава. Доколкото чувам изказванията на някои мои колеги нещо не са много склонни да ги приемат, но аз не разбирам аргументите”, посочи Каракачанов.

Единственият компромис, който могат да направят, по думите му, е следният: “Да се направи референдум не само по нашите предложения, по всички предложения в конституцията. Тогава ще видите какво предпочитат хората и чак тогава заедно, ако ще се правят избори въобще за Велико Народно събрание, да се направи референдум. А не утре в едно бъдещо Велико Народно събрание да се променя конституцията според политическата конюнктура“, каза той.