Русенската опера ще може да ползва веднъж седмично - 4 пъти в месеца, Голямата зала на Доходното здание и това ще продължи, докато бъде напълно възстановена сградата на оперния театър след големия пожар преди два месеца. 
Кметът Пенчо Милков внася предложение Общинският съвет да гласува предоставянето на залата да бъде безплатно. Той уточнява, че ще бъде необходимо да се направи график за използването на Голямата зала от операта и от драматичния театър, който също играе свои постановки на тази сцена. Графикът ще бъде съгласуван от директорите на театъра и на операта Орлин Дяков и Иван Кюркчиев, а също и с общинското предприятие „Русе арт“, което е фактическият собственик на целия комплекс. 
Очаква се общинските съветници да подкрепят предложението на кмета Милков и да гласуват в подкрепа на варианта Доходното здание да стане временен дом на Русенската опера. Музикантите от оперния оркестър ще започнат новия сезон с изпълнение на Деветата симфония на Бетовен, която ще представят първо във Варна на 1 септември, на 2-ри ще свирят на открито в Русе, а на 3 септември ще гастролират с творбата в Търговище.