Клаудия Шифър е „толкова щастлива“, че навършва 50, че заявява, че „никога не се е чувствала по-уверена или щастлива“, отколкото в този момент от живота си.

Емблематичният модел, актриса и моден дизайнер празнува своя забележителен рожден ден днес (25.08.20).

В изявление, публикувано на нейния уебсайт, тя твърди: „Имам голям късмет да обичам това, което правя и да мога да избирам партньорите си. Вярвам също, че увеличаването на възрастта трябва да се приема и празнува. Има причина да ядем торти и да правим партита за рождените си дни и аз се чувствам по този начин, когато остарявам всяка година. Не се опитвам да изглеждам или да се чувствам по-млада, харесвам се сега.”

Клаудия – която има деца Каспър, на 17 години, Клементин, на 15 и Козима на 10 години от съпруга си Матю Вон, споделя, че не завижда на по-младите модели.

Тя каза: „Правили са ми прекрасни комплименти навремето. Но след това стигаш до следващия етап и продължаваш напред. Не е нужно да ви наричат красив през целия си живот. Хубав спомен, но след това идва следващото поколение. Не мога да се сетя за нещо по-лошо от това да ми кажат: “Има вълшебно хапче, което ще те накара да изглеждаш отново на 20”.

И въпреки че е щастлива да остави следващото поколение модели да се качи на подиума, тя е доволна от кариерата си заради това, че й помага да се измъкне от черупката й.

Клаудия, която миналата година участва в създаването на биографичния филм на Елтън Джон „Рокетмен“ под името Клаудия Вон, обясни: „Вероятно все още бих била много срамежлив човек, който няма представа, че може да преодолее и преживее много неща. Вероятно бих работила нещо, което да ме остави на заден план, в банка или зад кулисите. Моделството беше моята терапия. Научи ме да общувам.”