„Пореден, четвърти или пети от началото на годината пътно-транспортен инцидент на бул.“Туракан“, а Общината спи и не обезопасява опасния участък. За щастие, няма пострадали и ранени, а само материални щети, но е само въпрос на време да се случи нещо по-сериозно, защото под оградата има 3-метрова пропаст“. С този сигнал се обръща за пореден път към  „Утро“ потърпевшият от серията инциденти собственик на оградения имот Йордан Ангелов и илюстрира сигнала със снимки. Къщата му се намира на кръговото кръстовище на булеварда точно срещу входа на „Пристанищен комплекс“.
В края на април „Утро“ разказа за подобен инцидент, при който сеат не само смачка на хармоника оградата, но бе на косъм да падне в двора му. Подобен инцидент е белязал изтеклия уикенд, когато „Ауди А3“ е атакувал ламариненото съоръжение.
„Защо винаги трябва да се случи най-лошото, за да се вземат мерки от компетентните институции?! Има спешна нужда от поставяне на легнал полицай“, недоволства Йордан Ангелов.
Както „Утро“ вече сигнализира, жители в района на обновения булевард са настръхнали от високата скорост, която развиват автомобилите по трасето, което е особено опасно и неконтролируемо вечер. Именно в тъмната част от денонощието се случват и повечето катастрофи, най-вероятно заради трудното овладяване на фучащите коли по неособено адекватно ремонтирания участък, където според шофьори виражът е голям. Най-често потърпевша е 10-метровата ограда на Ангелов, който е вдигнал ръце от постоянно налагащите се ремонти. Но ако не обезопаси с ламарина имота си, рискува някоя кола директно да скочи в двора му, който е 3 метра по-долу и тогава ситуацията ще е много по-драматична.