„Дунав“ загуби глупаво и нелепо срещу „Локомотив“ в Пловдив с 1:2 в мач, който заслужаваше да спечели поне една точка. Двайсетина секунди преди края на добавеното време домакините изпратиха дълъг пас на безсилието към наказателното поле на русенския отбор, Тейнур Марем не изчисти добре топката и тя се търкулна към вратаря Станислав Антонов. Антонов легна за плонж, първо я хвана, а после я ...изпусна! Намиращият се наблизо Симеон Райков се възползва от нечувания подарък, настигна кълбото и с го търкулна в мрежата. Тази гледка не беше за вярване!
 А резултатът бе 1:1 и дунавци бяха така близо до точка, която ще да им даде самочувствие преди следващите мачове с „Витоша“ и „Верея“.
Вересията на Антонов е втора от този сорт. В мача срещу „Левски“ вратарят изтърва топката по същия начин и позволи на столичани да отбележат смешен гол пак в края на мача. 
„Локомотив“ бе по-добрият отбор през първите 20 минути. Вкара гол в 10-а минута след грешка в защитата и страхотен изстрел на Димо Бакалов, а Дино Мартинович уцели гредата. Нататък „Дунав“ се съвзе, върна попадението, но страничният съдия вдигна флага за засада  Многобройните повторения показаха, че реферът бе заспал, закъсня да покрие ситуацията поне с два метра и отмени неправилно головия изстрел на Васил Шопов, станал факт след хубаво подаване на Карагарен. 
„Дунав“ показа сериозен характер, не даде шанс на съперника си след почивката и изравни в 62-а минута. Атаката тръгна от Димитър Георгиев, който пусна пас вляво към Христофор Хубчев. Бекът завъртя фалцово центриране, Будинов събра централните защитници около себе си и оставеният сам на втора греда Юлиян Ненов стреля отблизо - 1:1.
Оттам нататък не се виждаше как „Локо“ може да вземе този мач, защото „Дунав“ заздрави играта си в средата на терена, започна да печели почти всяка първо топка, пробва да организира и няколко добри контри. 
Така се стигна до този идиотски гол в добавеното време. 
След щастливия финал за отбора му старши треньорът на „Локо” Воин Воин се провикна патетично: „Поклон пред саможертвата, постигнахме това, което искахме през цялата среща“.
“Мачът трябваше да завърши наравно. Много тежко се говори след загуба с гол в последните секунди. Дано бързо се съвземем, защото чувството е много неприятно. Не е срамно да загубиш с 0:5 от „Лудогорец“ .От днешната загуба боли повече. През второто полувреме „Локомотив“ нямаше чисто положение. Защитниците и халфовете ни се справиха перфектно. Резервите се включиха силно и можехме да решим мача в наша полза. Факт е, че теренът ни в Русе е в окаяно състояние. Дано се вземат мерки, защото така не може”, заяви старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
 „Дунав“ : Антонов, Васев, Милчев, Марем, Хубчев, Патев, Димов, Ненов, Карагерен, Шопов, Будинов /Георгиев, Ларин, Костадинов/.