Ако някой обяви класация на най-малоумните неща, сътворени от анонимен гений в Русе, двете ламаринени пейки, инсталирани на едното от стълбищата на Кръговото пред чутовната спортна зала, биха взели огромна преднина пред останалите „чудеса“. 
Да цопнеш пейки от чиста ламарина на възможно най-откритото пространство в града, който се слави с най-жежките температури през лятото и най-лютите мразове през зимата - за да измислиш това, трябва да си обладан от най-мракобесния гений, съществувал някога. Има и по-просто обяснение: или си наистина тъп, или си нагъл и това е твоята перфидна гавра с русенци. В момента ако температурата на въздуха е 37 градуса, то със сигурност ламарината на пейките се е напекла поне с още двайсетина отгоре. 
Иска ми се само този, който е измислил този впечатляващ елемент от градския дизайн, да бъде доведен под стража и да бъде заставен да поседи на пейката само половин час. Ако и след това продължи да твърди, че двете ламаринени пейки са ценен и полезен екстериорен градски аксесоар, тогава нека поседи още половин час там в произволно избран ден през февруари. Надявам се, че след това няма да му хрумне никога повече да поставя пейки от най-неподходящия материал на най-неподходящите за това места!