Бившият евродепутат Николай Бареков окупира централата на "Да, България!" и заедно с група граждани поиска да се срещне с лидера на партията - Христо Иванов, за да му зададе няколко въпроса, които предварително написа на фейсбук стената си.

Николай Бареков заяви, че "Да, България!" са променили дневния ред на протеста и са го "омаскарили". Според него те пазят премиера Борисов и са в договорки с него.

Бареков се оплака, че е безработен и многодетен баща и попита кой плаща масрафа на Христо Иванов.

Бившият евродепутат каза, че на лъскавата сграда на офиса на "Да, България" липсва българското знаме и затова влезе в сградата, за да им подари едно.

От "Да, България!" отговориха на акцията с изявление на фейсбук страницата си, още преди тя да се случи. В изявлението се казва, че Делян Пеевски организира пропагандна акция пред офиса на "Да, България!" в пореден опит да ги дискредитира и да им запуши устите.

Причината - "Демократична България" единствени ясно и последователно назовава модела на корупционно завладяване на държавното управление, олицетворяван от Пеевски, и има конкретна програма за борба с него, пише в изявлението.