Испанският колос Барселона назначи официално за старши треньор "Героя от Уембли" Роналд Куман, съобщават каталунците на клубния уебсайт.

"Нидерландецът носи със себе си повече от 20-годишен опит като треньор, в които спечели осем трофея. Преди това той води отбори от Висшата лига, Ла Лига, нидерландското първенство, португалското първенство и националния отбор на Нидерландия", пишат от Барса.

"Куман започна треньорската си кариера в Барса като асистент, а през 1998/1999 пое резервния отбор. През следващия сезон той замина за Витес, а през 2001 оглави Аякс и спечели две титли, купата на Нидерландия и суперкупата. През 2005 Куман замина за Португалия и оглави Бенфика, с който спечели суперкупата на страната. Бившият футболист на Барса се завърна в Нидерландия по покана на ПСВ Айндховен през 2006 и спечели Ередивизи година по-късно.

"След успешния период в ПСВ той заработи пак в Испания и спечели купата с Валенсия. Последва ново завръщане в родината и суперкупа с АЗ Алкмаар през 2009, след което Куман води Фейенорд между 2011 и 2014. След това той прекара един сезон в Саутхемптън във Висшата лига, преди да премине във Фейенорд през 2016. Там той изкара 18 месеца.

"През 2018-а Куман пое националния отбор на Нидерландия, но това лято той се завръща в Барса".