Нови осем човека от областта са преборили коронавирусната инфекция, като шест от тях са от дом „Възраждане“, сочи информация на Регионалната здравна инспекция. Така оздравелите обитатели на дома станаха вече 37. Сред тях е и 63-годишната жена, трудотерапевт  в социалната институция, с която излекуваните от персонала вече са шестима. Под домашна изолация остават една от санитарките, социалният работник и социалният асистент.
От заразените в дома 84 обитатели осем са в инфекциозното отделение на болница „Канев“, трима са в Ковид отделението на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения сектор на Белодробната болница. 23 заразени, но без симптоми, са във вила „Липник“ в Николово, а други четирима души без оплаквания са в домашна изолация. За съжаление, седем не успяха да се преборят със заразата и починаха.
За изминалото денонощие на територията на региона няма констатирани нови случаи на коронавирус, така че общият брой на заразените остава 269 души, като активните случаи са 79. От тях 24 са на болнично лечение, другите 55 са под домашна изолация. Излекуваните в Русенско вече са 177.