“Борисов продължава дългогодишната си практика да унижава парламента, да неглижира суверена, защото парламентът е представителство на суверена. Това е абсолютен позор”.

Това заяви Христо Иванов от “Да, България”, който присъства на протеста пред сградата на Народното събрание днес.

Протестиращите граждани, които настояват за оставката на правителството, на премиера, на главния прокурор и искат честно и дистанционно гласуване на избори се събраха още около 8 часа, за да чакат депутатите, идващи за извънредното заседание на НС. То се провали поради липса на кворум, след като само двама депутати от ГЕРБ се регистрираха в зала, а ВМРО изобщо не влезе. Хвърляха се яйца и домати по сградата, а след провала на заседанието – скандирани и жива верига. Полицейското присъствие бе засилено.

„Днес премиерът се скри от изслушване, скри от хората, ние го призовахме – нашите младежи от „Демократична България”, да дойде и да се извини за отношението към протестиращите и особено към младите протестиращи, на които той им каза, че не могат да се управлява България без него, на които той им каза, че 16 млн. ще променят тяхната гледна точка към това, което се случва и да си подаде оставката”, заяви още Христо Иванов.

Тук сме да подкрепим специално младите хора от демократична България, заяви още той.