Колко добър беше отборът на „Дунав“, за да опази мястото си в Ефбет лига?
Толкова, че почти няма интерес от сериозните отбори към бившите вече русенски футболисти. Но да проследим какво става с тях след отпадането на „Дунав“.
Благой Макенджиев - един наистина стойностен вратар! Интерес към него имаше от „Славия“, „Арда“, родният му „Пирин“. Благой обаче продължава да е без отбор.
Михаил Милчев - бе на път да премине в „Кариана“ /Ерден/, но не се разбра с ръководството на клуба. „Утро“ научи, че си е намерил работа в АЕЦ „Козлодуй“.
Росен Колев - централният защитник, който изкара няколко месеца във възстановяване след тежка операция, е при семейството си в София. Все още няма отбор.
Александър Исаевски - той се прибра в Северна Македония. Доколкото знаем, не тренира никъде. 
Юлиан Ненов - продължава да търси заплати от „Дунав“ със задна дата. Бил склонен на компромис - да получи по-малко от заработеното. Тренира с „Ботев“ /Враца/, но понеже договорът му с русенския клуб не е разтрогнат, едва ли ще играе скоро за врачани.
Диян Димов - железният капитан каза преди 48 часа за „Утро“, че обмисля да сложи край на кариерата си, въпреки че, по всичко личи, има класата и опита да играе поне още два сезона на много добро ниво.  
Свилен Щерев - след краха на „Дунав“ предпочете да поддържа форма с родния си „Марица“ /Пловдив/, играещ в Трета лига. Според пловдивски медии продължава да чака оферти от професионални клубове.
Ивайло Лазаров - и той се прибра у дома в Добрич. А уж имаше оферти от големи отбори. Вече за трети път ще играе за „Добруджа“.
Григор Долапчиев - към юношата на ЦСКА липсваше какъвто и да е интерес, но вчера се разбра, че ще подпише договор със... „Спортист“ /Своге/. 
Стефан Христов - единственият футболист, който продължи кариерата си в Ефбет Лига с екипа на „Царско село“. Взе участие в победния мач срещу „Етър“ /3:0/ и бе замесен при един от головете. Плевенчанинът Христов бе спазарен от бившия собственик на „Дунав“ Красен Кръстев срещу „фантастичните“ 10 000 лева.
Хуго Гамейро и Фернандо Кавалканте - надяваме се клетите бразилчета да са живи и здрави в родината си. Със сигурност ще помнят завинаги футболната си одисея в „Дунав“.