Румънският футболист на „Дунав“ Драгош Фирцулеску даде изключително емоционално интервю за сайта „Спортал“. Както е известно, той няма право да играе за отбора, след като БФС изненадващо забрани на чужденци да бъдат картотекирани в тимове от Трета лига. Тази забрана едва ли ще падне, но Драгош продължава да тренира на пълни обороти. Ето някои интересни моменти от неговия разговор със „Спортал“. 
„Чувствам се добре, вкъщи съм - в Русе. Още месец и ще стана баща /приятелката му е русенка/. Преди около 3 месеца имах няколко дълги разговора с капитана на „Дунав“ Диян Димов - да помогна на момчетата да се върнат в елита. Въпреки че съм на 32 години, се намирам в добра форма и знам как да я поддържам. През времето, в което почивах, получих няколко оферти от отбори от втора лига в Румъния, от Узбекистан и Индия, но условията и заплащането не бяха такива, каквито очаквах. Другата причина, заради която предпочетох да остана вкъщи, е детето, което очакваме. Феновете на „Дунав“ винаги са ме приемали добре и много от тях бяха щастливи, когато реших да остана. Обстановката и инфраструктурата тук са чудесни, теренът е страхотен. Идвам с удоволствие на тренировки. Така е и с другите момчета. Те са добри деца. Треньорът също е млад“, разказва Фирцулеску. 
Той обяснява, че бюджетът на отбора в Трета лига е лимитиран, но не парите го вълнували, когато получил предложение да помогне на „Дунав“.  
„Имах оферти за 5000 евро, 8000 лева, но предпочетох Русе. Никой от нас не знаеше за правилото с чужденците, въведено от БФС. Не разбирам това правило. Ако бях наясно, можех да приема друга оферта. Aз не съм тук за пари, клубът няма и много спонсори. Исках да направя компромис като заплащане, защото хората са много добри към мен. По време на подготовката помогнах на „Дунав“ да уреди приятелски срещи с румънски отбори. Имам връзки със „Стяуа“ и „Динамо“, припомня румънският любимец на русенската публика.
След което пак се връща към казуса с решението на БФС.  
„Защо не позволяват на чужденци да играят или да работят с отбора. Все пак моята страна е част от Европейския съюз. Имам около 200 мача в Първа лига, около 60-70 във Втора. Това правило ме обърква. Сигурен съм, че „Дунав“ - с мен или без - ще бъде на първа позиция. Децата са страхотни, имат сериозен капацитет да бъдат във Втора лига. С малко повече дисциплина и работа много от тях ги чака добро бъдеще. Не знам какво ще бъде моето. Играх в контролите, взех участие в 5 приятелски срещи... Ако правилото не се промени, ще трябва да си търся друг отбор, може би извън България, в Азия. Все пак съм сигурен, че Господ ще ми помогне. Ако не мога да играя в Трета лига, съм готов да отида на друго място и ако имам възможност, след това да се върна, когато „Дунав“ се е изкачил към елита“, завършва Фирцулеску.