Още в първия си работен ден, след като се излекува от Ковид-19 и приключи с последващата карантина, кметът Пенчо Милков излезе от кабинета си и направи оглед на откритата преди седмица крайбрежна зона в Русе. Специално внимание при обхода бе обърнато на проблеми и нередности, за които са сигнализирали граждани. И заедно със своя заместник Димитър Недев и директорите на „Паркстрой“ и „Комунални дейности“ кметът констатира лично липсата на достатъчно сянка и зеленина, на напоителна система, както и необходимостта от допълнителна растителност. Милков възложи да се проектира и изгради поливна система, каквато не е предвидена в проекта. Наесен ще се направи допълнително озеленяване, освен това незабавно ще се ограничи достъпът на автомобили без пропуск в крайбрежната зона, докато не бъде монтирана бариера.
Кметът огледа също няколко новоремонтирани участъка по русенските улици „Тракция“ и „ТЕЦ“, които са силно натоварени заради големи русенски предприятия. Инспектирана бе ремонтираната алея „Роза“ в Парка на младежта, както и паркингите пред блок „Българка“ в кв.“Родина“ и пред блок „Борислав“ в кв.“Възраждане“, които също бяха реновирани през последния месец.
До края на годината още 13 улици в Русе ще бъдат изцяло асфалтирани, а на други ще бъдат извършени частични наложителни ремонти. По време на проверките Пенчо Милков разпореди допълнително почистване на клони, които пречат на видимостта към светофари в града.