Носителят на Златната топка Христо Стоичков обяви, че според него новият коронавирус е планиран от години от специалисти в областта и затова успява да нанесе толкова щети по света. Своето мнение бившият български национал сподели в интервю за аржентинската медия Infobae.

Стоичков коментира, че принудителната пауза в първенството на Ла Лига заради пандемията от COVID-19 се е отразила негативно на любимия му клуб Барселона, а след това говори и за самия вирус.

Всичко вече е много различно. Много хора по света страдат. Този вирус нанася много щети. Това е нещо, което е внимателно обмисляно с години. Този вирус, който е добре измислен от специалисти в областта. Нека видим дали ще се измисли ваксина, която ще реши проблемът.

"Сега внимавам три пъти повече от преди, мия си ръцете, правя всичко възможно. Някои хора казват, че вирусът не е нищо, но това са приказки. Във футбола трябва да се съобразяват с тази ситуация и да играят при закрити врати.

В моята страна имаше 3000 души на стадиона, за да гледат финала за Купата и се превърна в бедствие, имаше много заразени, както и в Румъния", допълни Стоичков, който живее в Маями.