Протестиращи блокираха централния вход на сградата на Общинския съвет в Бургас, където днес заседават общинските съветници. Протестиращите настояха да бъде отменено решение на местния парламент, с което общинският път, който минава през имота в парк „Росенец", свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, става частен, предаде БНТ. По обяд общинските съветници отмениха своето решение и пътят остава общински.

Пред входа на зала „Бойчо Брънзов" в Бургас протестиращите бяха поставили заграждения, на които пише „Строителен обект" и „Частна собственост", подобно на края на пътя в парк „Росенец". Протестиращите не допуснаха общинските съветници до залата и се наложи те да минат през задния вход.

Венета Баева, протестиращ: И искам тези млади хора да живеят в една законова държава. Искам законът да се спазва от първия до последния човек в държавата".

Въпреки блокадата, заседанието на Общинския съвет в Бургас започна без закъснение. Предложението за промяната на собствеността на пътя е на общински съветник Константин Бачийски.

Константин Бачийски, общински съветник: „Повече от три месеца се боря срещу това решение и повече от три месеца от мнозинството на ГЕРБ ми обясняват как това не може да стане. Но както видяхме, когато ние не се предаваме, когато всички българи се надигнат, то тогава има възможност да се взимат решения в ползва на гражданите".

А междувременно общинските съветници от ГЕРБ също внесоха предложение за отмяна на решението от април.

Калояна Живкова, общински съветник от ГЕРБ каза:

„Нито едно решение не е толкова важно, ако ще разделя по този начин обществото. Този път,  по кадастрална карта, влиза в частен имот. Това, което беше предложението на общината, е да се направи такъв алтернативен, който да стига до самия бряг и да бъде изграден и паркинг“.

Предложението предизвика сериозен дебат между различните партии в местния парламент в Бургас.