Мощният производител на биодизел „Астра Биоплант“, част от групата на „Булмаркет ДМ“, е вече петата най-голяма компания в България, става ясно от тазгодишната класация „Топ 100“ на вестник „Капитал“. Миналата година базираната в Сливо поле фирма бе на девето място. Тя обаче отчита най-големия прогрес от всички компании в Топ 10 и увеличава оборотите с внушителните 62%. Така за 2019 г. „Астра Биоплант“ реализира приходи от 1,93 милиарда лева, отстъпвайки в класацията само на „Лукойл Нефтохим Бургас“, „Аурубис България“, „Лукойл-България“ и Националната електрическа компания. 
След русенската фирма в подреждането по оборот са гиганти като „Сакса“, „Кауфланд България енд ко“, „Булгаргаз“, АЕЦ „Козлодуй“ и „Лидл България“.
„Астра Биоплант“ ЕООД е създадена през 2007 година и произвежда биодизелово гориво, рафинирано и нерафинирано масло, свободни мастни киселини, глицерин и шрот. Дружеството успешно реализира своите продукти както на местния, така и на чуждия пазар. Има изградени стабилни партньорски взаимоотношения с клиенти от Балканите, Италия, Австрия, Германия.
Компанията е щ1 по оборот в Северен централен район и най-голям работодател в Сливо поле, благодарение на което средните заплати в общината изпреварват тези в Русе. Благодарение на активната си стратегическа политика, „Астра Биполант“ вече заема 5% от целия европейски пазар за алтернативни горива.
Собственото производство се поддържа от 280 служители и 23 инженери. В момента фирмата разширява дейността си и назначава още работници в производствените си центрове в Индустриална зона „Тегра“ и Сливо поле.