Рано тази сутрин ултрамаратонецът Владимир Ставрев се впусна в 700-километрово приключение по маршрута „Дунав Ултра“. 39-годишният бегач трябва да бяга по над 100 км на ден в жега до и над 40 градуса, за да успее за 7 дни да стигне от началната си точка - най-северозападното видинско село Куделин, до най-североизточното Дуранкулак.
Предизвикателството е наречено „Маратонът“ и за него Ставрев казва: „Това мое бягане не е с цел да поставям рекорди, а е обвързано най-вече с каузата да помогна за популяризиране на маршрута „Дунав Ултра“. Този маршрут има сериозен туристически потенциал, да популяризираме идеята е основна цел на моето бягане“.
Ставрев ще започва бяганията рано сутрин, за да избегне максимално жаркото августовско слънце. В негова подкрепа на различни места по маршрута ще се присъединяват любители бегачи, като най-голямата група ще бъде преди и след Русе.
Маратонецът носи специален GPS предавател и движението му може да се следи на живо на https://dunavultra.com/the-marathon-2020/.