Взривил се е газопроводът България-Гърция в района на Кулата.

При инцидента няма пострадали.

Пожарни и линейки пътуват към мястото.

Информацията бе потвърденаи от Министерството на енергетиката, което съобщи, че заради аварията е спряно подаването на газ към Гърция.

По-късно от Булгаргаз потвърдиха, че има авария, но при нея няма пострадали. От компанията съобщиха, че в 07:56 часа е настъпила авария на преносния газопровод за Република Гърция. Аварията е предизвикала нарушаване целостта на газопровода на 200 метра преди линеен кран Кулата. Участъкът е изолиран и са предприети всички необходими действия за извършване на авариен ремонт и възобновяване на преноса на природен газ за Гърция. При аварията няма пострадали.

Ползвателите на газопреносната мрежа ще бъдат уведомени своевременно за възстановяването на газоподаването, съобщиха още от компанията.

Премиерът Бойко Борисов коментира инцидента с тръбите на днешната извънредна пресконференция в МС. “Две версии има, докладваха ми от ДАНС. Аз като пожарникар знам колко е трудно. Най-вероятно тръбите са много стари и затова е станала аварията. До края на деня ще бъде възстановено подаването на газ към Гърция”, допълни Борисов.