Базираната в Германия фирма „Алпине Концепт“ ООД /“Alpine Konzept“ GmbH/ от близкото до Хановер и Волфсбург немско градче Бокенем вече официално е новият собственик на футболен клуб „Дунав“, става ясно от съобщение в Търговския регистър. Фирмата се представлява от Красен Кръстев с германски адрес, но фактическият бос на клуба е друг българин с офис в Лондон, чието пристигане в Русе се очаква до дни.
Внесеното в Агенцията по вписванията заявление е направено от адвокат Станислав Радев.
„Алпине Концепт“ поема ФК „Дунав“ като едноличен собственик на капитала, който е разпределен в 1000 акции с номинал по 50 лева. Това означава, че капиталът на новото дружество е 50 000 лева.
Членове на Съвета на директорите са треньорът в школата Мартин Цирков, Красен Кръстев и Светослав Стоянов.
Интересното е, че, както разкри „Утро“, новият устав на клуба е приет на 12 юни тази година и е разписан най-долу от Кръстев. Личи и печатът на „Алпине Концепт“.
По това време доскорошният президент на клуба д-р Симеон Симеонов и сестра му бяха заявени пред Агенцията по вписванията като членове на Съвета на директорите. Сега имената им са изпаднали.
В юнския устава се упоменава изрично, че ФК „Дунав“ „ще бъде изписван на английски“ - PROFESSIONAL FOOTBALL CLUB DUNAV J.S.C. /заб: Големите букви са по устава/.
Оттук насетне остава да се оглеждаме кога ще бъде задействан план за формиране на представителен отбор и подготовката му за новото първенство, което ще започне на 7 август. На практика тим сега няма, ако не се считат юношите от школата.
А отборът остана без още един ключов футболист, тъй като Юлиан Ненов се завърна в „Ботев“ /Враца/.
„Нищо не мога да коментирам. В очакване съм на среща с новите собственици“, каза вчера потърсeният от „Утро“ бъдещ старши треньор на тима Енгибар Енгибаров.