Точно за три дни беше решен проблем, който от години притесняваше работещите в дневния център за деца с увреждания „Мечо Пух“ и в центъра за младежи с проблеми. Специалистите и родителите на децата и младежите, които получават грижи и така необходимото внимание, от дълго време мечтаеха да се отвори по-пряк достъп до сградата и най-вече до естакадата на входа, където питомците на центровете да могат да влизат направо с количките. 
Обръщала съм се и към предишната управа с молба да се отвори нов вход както за нашия бус, с който идват децата, така и за да се осигури бързо и безпрепятствено влизане при необходимост на линейка, пожарна и друг специализиран превоз, каза управителката на центъра за медицински и социални услуги Мария Йорданова. Обикновено в отговор на молбите тя получавала обяснения защо не може да се отвори такъв друг вход.
Затова когато на 23 юни отново депозирала заявление до кмета Пенчо Милков и до неговия заместник Енчо Енчев със същата молба, Йорданова и колегите й се приготвили за обичайното протакане. Но ето че миналия петък пристигнали от общинското предприятие „Комунални дейности“ и огледали пространството.
В понеделник дойдоха отново - вече с работници, и днес /в сряда - б.а./ новият вход към центровете, водещ до специалната естакада, вече е факт, каза развълнувана Мария Йорданова. Тя, нейните колеги и родителите на децата, които посещават „Мечо Пух“ и дневния център за младежи в квартал „Захарна фабрика“, са благодарни на кметската управа за мълниеносното разрешаване на брадатия проблем в полза на децата.