В отговор на десетките въпроси, които получава от русенци, кметът Пенчо Милков сподели във фейсбук какво е преживял, след като се зарази с Ковид-19. 

Нямам търпение да изляза от болницата и отново да сме заедно с момчетата на село.
Получавам десетки въпроси от Вас как съм. Все още в болницата, в която влязох преди две седмици сам, с колата си, с две ранички и с недоумение от положителния тест. Още на следващия ден обаче нещата се влошиха. Имах двустранна пневмония, висока температура и задушаваща кашлица. След това ми включиха и кислород с тръбички в носа, за да се компенсира дишането.
Мога да кажа, че човещината на екипа на Белодробния диспансер в Русе ми помогна да премина това изпитание, не по-малко от професионализма им.
Благодарен съм за грижите на лекарите, сестрите и санитарите, на фона на собствените им тревоги и случващото се в страната, което следя непрекъснато оттук. В постоянен контакт съм и с колегите ми от Общината, един силен екип, който доказа отново, че не се огъва пред трудности.
Благодаря на всички Вас, които ми давахте сила, добра енергия, а също мед, чай, компоти и дори съобщение от приятел с молитва срещу болести и зарази.
Днес пак видях децата си през прозореца.
Нямам търпение след изписването да сме отново заедно на двора в селската ни къща, където изкарахме прекрасни мигове след края на извънредното положение.
Слънце и детска глъчка на двора са най-доброто лечение.