Днес трябва да станат ясни резултатите от второто класиране на учениците в средните училища в Русе и областта. Обявяването на списъците с приетите ще бъде достъпно на електронните страници на Министерството на науката и образованието и на Регионалното управление на образованието. 
Записването на приетите ученици ще продължи три дни - от днес до 22 юли включително, като то става в училището, в което е приет кандидатът. 
Обявяването на записалите се ученици, както и на броя останали свободни места в гимназиите, ще стане на 23 юли. Оттам нататък предстои и третият етап на класиране, резултатите от който ще бъдат официално обявени на 29 юли. След като на 30 юли се запишат и тези приети осмокласници, ако още са останали свободни места в училищата, те ще бъдат обявени на 3 август. За тяхното попълване думата ще има директорът на съответната гимназия. 
Както „Утро“ писа, след първото подреждане на приетите ученици в Русенска област останаха 233 незаети места, а учениците, които не бяха класирани никъде, са 75.