Директорът на Областно пътно управление инж. Ростислав Стефанов е освободен от поста по неизвестни засега причини и на негово място за временно изпълняващ длъжността до провеждане на конкурс е назначен заместникът му Йосиф Йосифов, научи „Утро“. 
На мястото на Йосифов като зам.-директор на Пътното сяда бившият шеф на общинската фирма „Комунални дейности“ Стамен Савов. 
Запазената в тайна от медиите рокада е станала миналата седмица.
Стамен Савов беше освободен от кмета Пламен Милков по взаимно съгласие в началото на тази година. По това време вече беше обявен конкурс за шеф на „Комунални дейности“, в който отначало Савов смяташе да участва, но после подаде молба за освобождаване от поста. Според запознати с голяма вероятност Савов ще бъде един от участниците в конкурса за директор на Областно пътно управление.
Потърсен за коментар, Стамен Савов не даде положителен отговор пред „Утро“ дали ще участва в конкурса, но и не отрече такава възможност.
През 2016 г. инж.Ростислав Стефанов беше назначен за директор на Областно пътно управление след пенсионирането на дотогавашния шеф инж.Минчо Минчев. Любопитното е, че и двамата по два пъти са заемали тази ръководна длъжност. От началото на 2014-а Стефанов  изпълняваше временно длъжността директор до средата на следващата година, когато се върна на старата си позиция - началник на Районната пътна служба в Бяла. Това се наложи, тъй като Минчев спечели дело за незаконно уволнение и се върна на директорския стол. Преди да наследи на свой ред поста от Минчев през 2016-а, Стефанов беше шеф на Пътното във Велико Търново.