Наказание от 3 години забрана да шофира и глоба от 375 000 форинта или 2283.07 лева са наложили контролните органи в Унгария на русенец, след като го засекли да шофира пиян. Това се случило на 9 февруари 2018 година и до днес мъжът не се е разплатил с чуждестранните служби, затова Околийският съд във Вац се обърна към Окръжния съд в Русе с искане глобата да бъде призната и мъжът да се издължи час по-скоро. Магистратите признаха наложената санкция за валидна и разпоредиха нарушителят да я погаси.
Още два идентични казуса бяха разгледани в съдебна зала. По единия бе решено беленчанин да плати 1800 евро след решение на Районен съд Таубербишофсхайм в Германия, където бил залавен при опит за кражба от автомобил, когато действал заедно със съучастник. На 12 февруари 2019 година двамата опитали да отмъкнат стереоуредба с тонколони и светлинни тела за 100 евро, като за целта разбили едната врата на колата и й нанесли щети за 500 евро.
По другия казус кормчия при речното плаване бе задължен да плати 100 евро глоба за това, че не е представил моряшката си карта в срок, което било засечено при проверка и последвала глоба от Главна дирекция водни пътища и корабоплаване пункт Мюнстер, Германия.