Баражният мач утре между „Дунав“ и „Монтана“ ще реши кой от двата тима ще играе в Ефбет Лига. Има един човек, който познава идеално възможностите на съперниците. Той се казва Веселин Великов, бивш наставник на русенския тим, който ще бъде запомнен като най-успешния треньор в най-новата история на клуба. Ето защо „Утро“ го потърси за коментар.

- Веско, кой от двата отбора има предимство?
- На пръв поглед това е „Дунав“, защото записа официални мачове. Тимът на „Монтана“ поддържаше форма главно с контроли. Разсъждавайки в тази посока, би трябвало да се направи извод, че русенският отбор е в по-добро състояние. Това обаче е само теория. 
- Какво трябва да се знае за монтанския отбор?
- Това е много коварен състав. Футболистите му играят дълго време заедно и се познават с вързани очи. Играчите са с много добра за нивото на българския футбол класа. Да почнем с хората в атака. Там са снажният централен нападател Атанас Илиев и много острият Тони Тасев. В средата на терена се разпорежда едно добре познато име - Борислав Балджийски. Другите играчи, които правят впечатление, са Иван Михов, непредвидимият Сергей Георгиев, Иван Михов, Преслав Петров, Цонков. В „Дунав“ трябва да вземат мерки за атакуващите футболисти на „Монтана“. Освен това монтанци обичат да играят на контри и са много опасни с бързите си набези по крилата. С една дума - дунавци ще срещнат отбор, който въобще не е за подценяване. Като старши треньор на „Кариана“ се срещнах на два пъти с тима на „Монтана“. Направихме 0:0 като домакини и загубихме с 1:3 като гости. 
- Като спомена за „Кариана“, работиш ли вече по селекцията?
- Разбира се. Ние сме скромен клуб, но, честно казано, организацията в него е на доста по-високо ниво от батака в „Дунав“. Тъжно, но това е истината. За публикаТА в Русе вероятно ще е интересно да научи, че даже си набелязах един футболист на русенския отбор.
- Кой е той?
- Надявам се, че Мишо Милчев ще играе от есента за „Кариана“. И последно - много ми се иска „Дунав“ да остане в Ефбет Лига. Градът го заслужава.