Тол системата не работи и трябва да бъде прекратена! Това заяви Мариета Иванова от Асоциацията на малките превозвачи, която проведе вчера протест на Дунав мост срещу неуредиците с пътните такси.
Според Иванова, която за пореден път протестира публично и излага позицията на колегите си, тол мрежата дава „безкрайно много отклонения, глобяват ни непрекъснато неправомерно, нито се отчитат маршрутните карти, за които ни спират, машинките забиват постоянно“.
Милица Милкова от малка транспортна фирма също сподели, че постоянно има проблеми в системата, не могат да се закупуват редовно маршрутни карти и се създават проблеми по отношение на плащането.
Решението според излезлите пред границата ни с Румъния е да се върнат винетните такси, тъй като електронното таксуване създава проблеми за шофьорите. Въпреки очакванията за масово участие, камионите бяха малко, но успяха да създадат затруднения в и бездруго усложненото придвижване от и към граничния пункт.
Протестът, който бе обявен като национален, събра само част от превозвачите. Колегите им са споделили, че се въздържат, тъй като недоволството съвпада с протестите срещу правителството. А желанието на бранша е съвсем различно.
Превозвачите все още не са изпратили исканията си официално към правителството. Правят превантивен протест с надеждата, че ще ги чуят, въпреки позицията на АПИ, че системата работи успешно.
От бранша заявиха, че ако няма диалог с правителството, протести ще има в цялата страна.