Нели ПИГУЛЕВА
Оперна постановка на „Набуко“ все пак ще има - въпреки неподдаващата се на прогнози коронавирусна обстановка и пожара в операта. Това стана ясно вчера, когато специално за „Утро“ зам.-кметът Енчо Енчев съобщи, че двамата с директора на операта Иван Кюркчиев обмислят спектакълът все пак да бъде показан пред русенската публика. 
Оперните артисти са положили много труд, за да подготвят постановката, а русенските зрители имат правото да получат своя класически музикален подарък, убедени са Енчев и Кюркчиев. Засега планираме спектакълът да се състои в първия четвъртък от август на открито на площада, каза Енчев. При това входът за всички ще бъде абсолютно безплатен. 
Поддържаме редовно контакти с РЗИ и очакваме и от тях становище за оперния празник, но много ни се иска в тази трудна и объркана година русенци да преживеят своята среща с изкуството и с талантите на Русенската опера, каза Енчев. Така ще бъде поставено и символично закриване на творческия сезон, като се надяваме следващият да бъде по-успешен, добави той.