С искания за промяна, бунт срещу ширещата се корупция, произвол и зависимости за поредна вечер снощи стотици русенци излязоха на протест. Звучни тромби и възгласи „Оставка“ и „Мафия“ огласиха площада пред Съдебната палата, където се събраха недоволните. Много от тях държаха плакати и колажи, свързани с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев, почетния председател на ДПС Ахмед Доган, правосъдния министър Данаил Кирилов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Много от хората издигаха българския трибагреник, видя се и знаме с надпис „Свобода или смърт“, а повечето плакати гласяха „Мутри - вън“ и „Стига свинщини“. На стойка беше поставен и каскет с надпис „Гешеф е позор“.
„След случката в Росенец стана ясно, че Ахмед Доган контролира и полицията, и кмета на Бургас. Излиза, че всички са му подчинени. Ясно е, че правителството не може да се справи с корупцията, и значи трябва да си ходи. Този случай е ярък пример за зависимости“, коментира пред „Утро“ един от протестиращите Светлозар Станчев. Той посочи, че не забелязва политическа намеса в протеста, но вярва, че е възможно на определен етап това да се случи.
Сред събралите се да изкажат недоволството си хора се забелязаха представители на БСП, сред които общински лидер на партията Пламен Рашев и известната социалистка Екатерина Заякова. 
„Фитилът беше прекалената показност, която демонстрира с акцията си в президентството главният прокурор“, коментира за „Утро“ Рашев, като изрази възмущението си и по случая с охранявания от НСО в резиденцията си Доган и посочи, че се включва в протеста през ден.
След скандиранията пред Съдебната палата, които завършиха с българския химн, протестиращите, които с всяка изминала вечер стават все повече, направиха кръгче покрай ресторант „Хепи“ и спряха пред сградата на общината.