За трета поредна вечер снощи десетки русенци излязоха на протест на площада пред Съдебната палата, за да се присъединят към организираните в София и в други градове в страната демонстрации с искания за оставка на правителството.
И в Русе най-многобройните протестиращи бяха млади хора, които изразяват своето недоволство от управлението на страната с видимо ръчно рисувани и подготвени от самите тях плакати.
Сред участниците се забелязваха общински съветници и представители на различни политически сили в града, които скандираха „Оставка!“, „Мутри - вън!“ и „Мафия!“. На техните плакати пишеше „Стига свинщини“, „Искаме нормален живот за децата на България“, „Гешев - оставка!“. 
В събота вечерта младежи от БСП поеха инициативата и за шествие по улица „Александровска“ - по аналогия с дефилетата по жълтите павета на „Цар Освободител“ на протестиращите в столицата, които две вечери подред стигат до Орлов мост, а след това се завръщат отново до Триъгълника на властта със сградите на президенството, на правителството и на парламента в бившия Партиен дом.
Ето какво каза за „Утро“ общинският съветник от БСП Александър Неделчев: „Не познавам организаторите и вероятно много хора не ги познават - но недоволството вече минава всички предели. Усещането ми е, че абсурдите в нашия български Абсурдистан надминаха хиперболата на Оруел „1984-та“. 
Той самият научил за подготвяния протест от Фейсбук.
„Не го организираме ние от БСП, ако бяхме ние, със сигурност щяхме да се погрижим за всички детайли в такива ситуации, щяхме да осигурим озвучаване... Но ситуацията в страната е нетърпима, затова хората реагират. След като стана ясно, че Русе няма да пропусне да се присъедини към националните протести, видях, че мнозина наши членове също започнаха да пускат линкове за събирането на площада, много мои приятели - също“, каза Неделчев. Според него категоричното заявяване на позиция от хората по площадите би могло да има шанс и в крайна сметка да доведе до подаване на оставката на правителството. 
Вчера стана ясно, че организаторите са пуснали заявление до градската управа за обществени протести на централния площад до сряда включително. Ако след това митингите продължат, това ще се заявява всеки ден.