Samsung е готов да разкрие следващия си основен смартфон на 5 август, а според очакванията това ще бъде най-новата версия на Galaxy Note 20. Според изтеклата към днешен ден информация смартфонът ше бъде оборудван с 6.9-инчов OLED дисплей с резолюция QHD+.

Южнокорейският гигант обикновено представя нова версия на своята серия Galaxy Note на своето августовско събитие „Galaxy Unpacked“. Тази година изданието ще бъде виртуално заради пандемията и ще  може да се наблюдава от 17 ч. българско време на живо в уебсайта на Samsung.

В доклад на SamMobile по-рано тази година обаче също се твърдеше, че на събитието може да бъде представен нов сгъваем смартфон, наречен Galaxy Z Fold 2. Това ще бъде наследникът на Galaxy Fold Samsung, издаден миналата година, който имаше сериозни технически проблеми при старта си.

Очаква се, че заедно с Note20 компанията ще представи смарт часовника Galaxy Watch 3,  опростена версия на Galaxy S20 и други.

„Желанието да осъществим смислени връзки и да останем продуктивни са константи в свят на промяна. Нашите мобилни устройства трябва да са готови да ни помогнат да поддържаме връзка с най-важното и да ни даде нови начини за работа и игра“, заявиха от Samsung.