Неправилно поставена диагноза, след която месеци наред е лекувано само едно от счупванията на ръката й, а другото останало незабелязано въпреки непрекъснатите оплаквания от силни болки, стана повод жена да заведе дело.
Историята започнала повече от тривиално. На 26 януари 2019 година към 5 часа сутринта жената излязла на двора пред къщата си, подхлъзнала се на леда и паднала. Веднага отишла в Спешното отделение, където била прегледана, поставена й била шина на лявата й ръка и била насочена за последващи прегледи. 
С всяко ходене до лекарския кабинет тя се оплаквала, че се чувства зле, усеща непоносима болка, а ръката й била посиняла. По нейни думи обаче, докторът твърдял, че няма повод за притеснение, най-вероятно усещанията й се дължат на силното й притеснение, препоръчал й да пие витамин Ц и намествал гипса. Едва на 25 март, след два месеца стрес и болка, невъзможност да спи, да домакинства, да се грижи адекватно за децата си на 10 и 17 години, тя потърсила второ мнение. Тогава картинката се изяснила - още щом видял рентгеновите й снимки докторът й заявил, че има и второ счупване, което не е било диагностицирано и лекувано и именно на него се дължат страданията й. Последвала операция и след още два месеца - на 2 май й махнали конците.  
Заради непълната диагноза, довела до липса на адекватно лечение, неколкомесечните мъки и продължилото по-дълго възстановяване на ръката й, пациентката заведе дело срещу УМБАЛ „Канев“ и поиска 30 000 лева обезщетение за преживения стрес, болки и негативи, както и 962 лева за платени медицински разходи.
На първа инстанция състав на Окръжния съд бе категоричен, че жената е в правото си да търси компенсация. Това мнение бе потвърдено и от  изготвената експертиза. Така магистратите прецениха, че жената заслужава 22 000 лева обезщетение и 880 лева компенсация за извършените разходи, но решението може да се обжалва.