“Правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели и в интерес на българските граждани“. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, предаде БГНЕС.

С ответна декларация от името на групата Дариткова отговори на критиките на опозицията, отправени от лидера на БСП Корнелия Нинова, която се закани следващата седмица депутатите от левицата да внесат поредния вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“, този път на тема „корупция“.

„Ние нямаме никакви опасения, нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни“, контраатакува Дариткова в пленарната зала.

Според нея Корнелия Нинова използва парламентарната трибуна единствено за „краткия си гастрол“ в парламента, използвайки я единствено с цел „да реши вътрешнопартийните си проблеми“.

„От групата на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на БСП в общонационални. Няма да позволим България да заприлича на БСП – с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство“, обяви Даниела Дариткова. Срещу готвения вот на недоверие от опозицията тя даде някои примери за добра работа на управляващите, сред които увеличението на пенсиите с 6,7% от 1 юли, диференцираното ДДС за някои стоки и услуги, мярката 60/40 по време на COVID-кризата и други.

„Улисани във вътрешнопартийните си борби, БСП явно пропускат какви резултати дават социолозите в момента. Водим ви с 15-20%. Наистина ли искате сега да правите избори? Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза. Управляващото мнозинство е стабилно“, обърна се тя към опозицията.