„Дунав“ удържа с мъжество, а след първите 30 минути и с опълченска тактика 0:0 при гостуването си на „Ботев“ /Враца/. Русенските футболисти се държаха прилично в рамките на половин час, след което от минута на минута започнаха да отпадат физически, а накрая бяха почти гроги от умора. Късмет за тях бе, че домакините ръсеха балонни топки като на Цветница, а Любен Николов и Росен Колев спечелиха почти всички въздушни битки.
С трима централни защитници - Колев, Николов и Михаил Милчев, дунавци обраха всичко във въздуха. В първия четвърт час - доката бяха свежи - разказаха играта на врачани. Перфектният в този период врачанец в светлосин екип Юлиан Ненов /той игра като десен бек/ поднесе три великолепни топки, след които голът висеше на косъм. После Илия Миланов го изнесе до тъча с брутален и умишлен фаул, маркиран от иначе отличния шуменски съдия Станислав Тодоров само с жълт картон. А Миланов трябваше да е под душовете!
След почивката „Дунав“ загуби почти тотално средата на терена. Всяка първа топка бе в ботевско владение. Но домакините подцениха характера на дунавските футболисти. Гладни, жадни, боси и голи, те се бореха за всяка педя терен. Къде с шпагати, къде с безразборно изритване на топката, устискаха ремито. Имаха и вратар с горещо сърце като Благой Макенджиев, който спаси всичко. Неслучайно и за пореден път бе избран за играч на мача. 
В края временният старши треньор Цветомир Младенов се бе хванал за главата при задачата кого да пусне на мястото на изтощените Григор Долапчиев и Стефан Христов. На скамейката бяха само юноши. Извика Митко Русанов и Симеон Иванов. Заръката му бе само една - да тичат и да пресират. Понеже са свежи.
Това реми отваря леко вратата пред „Дунав“ да се пребори за директно оставане в Ефбет Лига. На 9 юли е мачът „Царско село“-“Ботев“ /Вр/. В Русе идния понеделник ще е двубоят „Дунав“-“Царско село“. Само първенецът в тази минигрупа ще се съхрани пряко в елита на българския футбол.
„Дунав“: Макенджиев, Ненов, Милчев, Исаевски, Николов, Колев, Христов, Кавалканте, Долапчиев, Щерев, Лазаров /Иванов, Русанов/.