Два часа - между 10 и 12 часа продължи разпита ми, като бях питан по най-различни теми, заяви за „Утро“ бившият общински лидер на ГЕРБ и известен русенски бизнесмен Росен Даскалов, който вчера даде показания във връзка с воденото разследване за търговия с влияние срещу Пламен Бобоков. Даскалов бе лаконичен, че въпросите към него са били в широк спектър - включително за изказванията по адрес на Пламен Нунев, и за отминалите местни избори.
Пред БНР бизнесменът коментира по-словоохтливо ситуацията като призна, че Нунев със сигурност е влиятелен човек в Русе и си стои на позиция, но не всичко зависело от него. Въпросът му бе зададен по случай изказванията на Бобоков, че Нунев е отговорен за всички назначения в града.
„Той е авторитетен и влиятелен в партията. Аз разбирам от бизнес. Просто така се стекоха нещата, че бях помолен да се включа в изборите, намерих кандидат, борихме се, накрая загубихме и затова се чувствах отговорен и подадох оставка като общински лидер на ГЕРБ“, заяви Даскалов пред националното радио.
Той изтъкна, че е имал комуникация през годините с Бобоков, но в разговорите им нямало престъпен елемент. Бобоков е откликвал на покани за спонсорства на спортни прояви и е помагал в събития на Даскалов, затова бизнесменът го определи като добър човек.
Самият Бобоков също даде показания вчера и благодари за оценката на разпитания по-рано през деня по същото производство Бойко Борисов, който каза, че познава собственика на „Приста ойл от над 10 години и го определи като почтен човек.
Конкретна помощ от държавата не сме получавали. Нищо в моята кореспонденцията не може да се определи като престъпно, противозаконно или морално укоряващо, заяви още Бобоков.