Новорегистрираните коли във Великобритания, през юни, са с една трета по-малко в сравнение с година по-рано. Въпреки че за четвърти пореден месец автомобилната индустрия на Острова бележи спад, месец юни е първият от началото на коронакризата, в който се отчита по-малко намаление в сравнение с март, април и май.

През шестия месец на годината са регистрирани 145 000 автомобили, съобщиха от Обществото на автомобилните производители и търговци (SMMT). За сравнение през месец март пазарът се е свил с 44%, през април с 97%, а през май регистрациите са намалели с 89%. Според SMMT досега пазарът се е свил с 50 на сто, в сравнение с резултатите отчетени за същия период на 2019 г.

Не всички автомобилни фабрики във Великобритания обаче са отворени, а много от тези, които вече работят са с намален капацитет на работа и производителите се опитват да балансират между търсенето и предлагането. Докато на автосалоните в Англия им беше разрешено да отворят врати отново на 1 юни, то тези в Уелс и Шотландия трябваше да изчакат съответно до 22 и 29 юни.