7 пъти осъждан с натрупан 10-годишен престой по затвори, основно заради извършени от него грабежи, чу нови 6 години и 8 месеца решетки при строг режим, след като се сдоби с окончателна присъда за брутално нападение над 85-годишна жена в собствения й дом.
Макар да живеел в Казанлък след последното си излизане на свобода през 2013 година, на 23 май 2019 година той се озовал в Русе, където търсел нова територия за вършене на кражби и грабежи, от които да преживява. Цял ден обикалял улиците с намерението да нацели правилната жертва, като предимно оглеждал апартаменти на първите етажи с отворени прозорци, през които да се промъкне.
Така набелязал дома на ул.“Георги Бенковски“, в който живеела сама 85-годишна пенсионерка. Коварният си план реализирал след полунощ - влязъл през прозореца, започнал да обикаля стаите и видял възрастната жена да спи. Тогава у престъпния му план се добавило още по-грозно намерение - не само да я обере, но и да я насили сексуално. Пенсионерката се пробудила от чутия шум, усетила, че има някой в дома й, но бандитът веднага й забранил да светва лампата, при което ужасената жена започнала да крещи от шок и страх.
За да заглуши виковете й, престъпникът увил плик за завивка около главата й и започнал да стиска носа и устата й през чаршафа, за да не се чува. В същото време опитал да съблече пижамата й, като я разкъсал. Старицата усетила накъде вървят нещата и го помолила да я пусне, за да отиде до тоалетна. Щом й разрешил, пробвала да избяга от апартамента, но той я настигнал и започнал да я блъска и удря, като отново я хвърлил на леглото и продължил с мръснишкия си план. Жената също впрегнала всичките си сили, за да му се противопостави, като го блъскала в лицето и дори успяла да му дръпне брадата. В това време той извадил нож, който опрял до гърлото й със заплахата, че ще я заколи, но в крайна сметка се разминала само с одраскване. Продължил да опитва да изнасили пенсионерката, но тя непреклонно се съпротивлявала въпреки оказаните заплахи и сила, благодарение на което престъпникът се отказал.
Жената се опитала да го изгони от дома си, дори му предложила парите си, само и само да се спре с агонията. Той взел две портмонета, в които имало общо 42 лева. Малката сума го вбесила и започнал да рови в шкафове и чекмеджета, да вади и хвърля дрехи и вещи. Накрая от яд, че не е открил по-солидна плячка, ударил отново жената и я заставил да стои 15 минути, без да мърда с лице към стената, след което си тръгнал. Нападнатата веднага се обадила на своя съседка, впоследствие се свързала със сина си, който сигнализирал 112 за кошмарния случай и стартирало разследване. В това време престъпникът се качил на влак за София.
Пред съда той не оспори извършеното от него, но заради съкратения процес поиска колкото се може по-леко наказание и пред две инстанции опита да си издейства 4 години затвор. И Районният, и Окръжният съд обаче прецениха, че не заслужава милост и го осъдиха на 6 години и 8 месеца затвор.