Енгибар Енгибаров ще е новият старши треньор на „Дунав“, шушукаше се още преди седмица. Назначението му обаче щяло да стане факт след края на сезона. Някои събития, като „уволнението от яхта“ на Людмил Киров, върна темата на дневен ред. Ето защо вчера „Утро“ говори с евентуалния бъдещ наставник.

- Г-н Енгибаров, вие ли ще сте новият старши треньор на „Дунав“?
- Здравейте! Истината е, че ме потърсиха хора от новото клубно ръководство /което още няма легитимност - б.р./ и ме поканиха да работя с отбора. Проведохме няколко разговора. Днес следобед /вчера, б.р./ пристигам в Русе, за да видя на място за какво става въпрос. Искам да се запозная с обстановката.
- Може ли да считаме, че вие ще сте новият наставник?
- Аз поставих своите виждания като условия за работа. Нататък ще видим.
- С какви чувства бихте поели „Дунав“?
- Вижте, аз имам сантимент към отбора и града. Приключих състезателната си кариера в „Дунав“, в този клуб сложих начало на треньорската работа. Така че не съм безразличен към съдбата на тима. Иска ми се отборът да се стабилизира и да е с достойно място в българския футбол.
- Днес тимът трябва да играе срещу „Ботев“ в Пловдив. Вие ли ще сте на треньорската скамейка?
- Едва ли.

От родния варненски „Спартак“
до елитния германски „Бохум“

Eнгибар Енгибаров е роден на 5 септември 1971 година. Състезателната му кариера е изключителна богата - след дебют за „Спартак“ /Варна/ играе за „Берое“, „Ботев“ /Пловдив/, „Славия“, ЦСКА, „Бохум“, „Гройтер Фюрт“, „Черно море“ и „Беласица“. От 2003 до 2006 година е капитан на „Дунав“.
През сезон 2018-2019 се върна като старши треньор на отбора на „Спартак“ /Варна/ във Втора лига. През есента на 2019-а пое тима на „Витоша“ /Бистрица/. Води го в продължение на един полусезон, след което наставник на „тигрите“ стана Асен Букарев.