В понеделник една добре позната на русенската футболна общественост фигура ще изведе „Витоша“ /Бистрица/ за мач срещу „Дунав“ - Енгибар Енгибаров, чиято кариера е свързана с дунавския екип. В навечерието на мача „Утро“ разговаря със старши треньора на гостите.

- Здравей! Може ли да си говорим на "ти"?
- Разбира се.
- Каква е програмата ви преди този двубой?
- Ще пристигнем в Русе към 14 часа в неделя, а после ще имаме тренировка на Градския стадион.
- В какво състояние е отборът на "Витоша"?
- Проблемът при нас е, че футболистите ни са много млади. Нужни са ни по-опитни играчи като Емил Гъргоров, който знае как да поведе тима. Той обаче получи много тежка контузия и ще ни липсва. Най-интересното е, че човекът, който му причини тази жестока травма, дори не получи жълт картон. Така е срещу някои отбори. Ето, да вземем мача на ЦСКА със "Зоря". Гледах срещата на живо. Нямаше никаква дузпа за украинците, но съдията я даде.
- Разбрахме, че ще разчиташ на дадените под наем от "Левски" Атанас Кабов и Илия Димитров. Ще ги видим ли в Русе?
- Кабов е контузен и ще остане в София.
- Заради двамата уредихте контрола със "Струмска слава". Как завърши тя?
- Победихме с 2:0. 
- Въпросът сигурно звучи като клише, но с какви чувства ще се завърнеш в Русе?
- Първо, "Дунав" е фаворит, няма спор. Разполага с по-опитни футболисти и по-добра селекция. Като старши треньор на "Витоша" е нормално да очаквам успех от моя отбор. Що се отнася до усещането при завръщането ми в Русе, няма да скрия, че сантиментите са налице. "Дунав" бе отборът, в който приключих кариерата си на футболист. В този клуб направих първите си треньорски стъпки. Тези неща няма как да се забравят. Най-хубавото ще е да стане приятен за окото мач и феновете да си тръгнат доволни.